4 februari 2016

Ontmoet uCella

bestelling gemistRuim negentig procent van de Nederlandse huishoudens koopt via internet. En wanneer ze eenmaal een online aankoop hebben gedaan, gaan ze dit ook steeds vaker doen. De grootste groei in webwinkelen is te vinden bij de groep die meer dan een aankoop per maand doen. Maar de laatste meters van een bestelling blijven een knelpunt. Ongeveer een kwart van de leveringen kan niet direct worden bezorgd en eindigt bij de buren of een afhaalpunt. In grote steden loopt dit op tot wel een-derde van alle belpakketten. Frustrerend voor consumenten, kostbaar voor bezorgers en een rem op de verdere groei van e-commerce. Bovendien zijn al die extra vervoersbewegingen een forse belasting van het milieu en de lokale leefbaarheid.

De concurrentiestrijd tussen koeriersbedrijven is groot. Elke cent telt. De media voorspellen al het einde van de gratis bezorging. Tegelijkertijd bieden koeriers steeds ruimere service; avond- en weekendbezorging, ook op zondag, nog dezelfde dag of op een afgesproken tijdstip… Alles om de trefkans zo groot mogelijk te maken.

uCella maakt een einde aan het wachten op de bezorger of niet thuis zijn als hij komt. uCella is een slimme, uitvouwbare pakketbus, die werkt met normale track&trace barcodes. Deze verzendcodes worden ingelezen uit bevestigingsmails van webshops en bezorgdiensten. De bezorger scant eenvoudig het pakket, ontvouwt de bus en stopt het pakket er veilig in. Omgekeerd kan hij ook retourzendingen ophalen. Is er een handtekening nodig voor ontvangst? Aan de binnenzijde van de bus zit een unieke code.

De pakketbus is gekoppeld aan een persoonlijke webomgeving met mobiele app. Via de app krijgt de gebruiker direct een bevestiging van elke bezorging. Desgewenst met beeld en/of een gesproken bericht van de bezorger. Ook kan via de app het gebruik van de pakketbus worden gedeeld met huis- of buurtgenoten. Kortom, een ideale oplossing voor mensen die regelmatig wat bestellen en vaak niet thuis zijn.

Timetovalue komt graag in contact met potentiële partners voor de verdere ontwikkeling en uitrol. De technologie van uCella is modulair, de vormfactor aanpasbaar aan specifieke wensen. Dit geldt uiteraard ook voor het SaaS-platform met iOS en Android apps en API’s. Neem contact met ons op voor meer informatie of bezoek uCella Europe.

uCella


Geef ook je mening over pakketbezorging. Klik hier voor het invullen van een korte vragenlijst.